„Top Chef” USA sezon 9 w KUCHNIA+

Na kanale Kuchnia+ już od 9 lutego zostanie wyemitowany 9 sezon ameykańskiej edycji „Top Chef”. Tym razem program zagości w Teksasie.

 

 

 

 

„Dobry, zły i głodny” – nie przypadkiem hasło 9 edycji „Top chefa” nawiązuje do jednego z westernów Sergia Leone. Tym razem program zagości w Teksasie.

Emisja od 9 lutego w niedziele o 18:20, (18 odc.)

Przygoda uczestników kolejnej serii dwukrotnie nagrodzonego Emmy programu rozpocznie się na Dzikim Zachodzie. Jako że w Teksasie wszystkie jest większe, w pierwszym odcinku widzowie będą mogli śledzić zmagania aż 29 osób, z których tylko 16 awansuje do dalszej części programu. W kolejnych odsłonach uczestnicy będą musieli sprostać serii trudnych zadań, w tym: przygotować meksykańską ucztę, zrobić potrawę z niezwykle ostrych papryczek, zaserwować obiad dla teksańskiej elity i stworzyć koncept restauracji od początku do końca.

Ich wysiłki będzie oceniać jury oraz goście specjalni. Prowadzącą program jest znana aktorka i autorka książek kucharskich Padma Lakshmi. Szefem jury będzie Tom Colicchio, jedna z najbardziej znanych postaci w kulinarnym świecie, właściciel New York City’s Gramercy Tavern. Obok niego zasiądzie także Gail Simmons, ekspert żywności z magazynu „Food & Wine”, Emeril Lagasse, szef kuchni 13 restauracji i znany prezenter programów kulinarnych, a także Hugh Acheson, uczestnik 3 edycji show „Top Chef: mistrzowie” i szef takich restauracji jak Five & Ten, The National, Gosford Wine i Empire State South.

Gośćmi specjalnymi w programie będą m.in. aktorka Charlize Theron, postać satyryczna Pee-wee Herman i popularna piosenkarka Patti Labelle.

Podziel się na:
  • Dodaj do ulubionych
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Gadu-Gadu Live
  • Śledzik
  • Blogger.com
  • RSS

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.